את לא יודעת או לא אוהבת לבשל?
את ממש לא לבד
ויש לזה סיבה מוצדקת
משפטים שאני שומעת בשיחות הכרות:
החלום שלי, לדעת לבשל ולאפות, אבל אין לי את זה"
"אימא שלי לא נתנה לנו להכנס למטבח ואני פשוט לא יודעת להכין כלום"
"אני חוזרת כל הזמן על אותן מנות. נמאס לי"
"אני לא מבינה כלום בתיבול. מה מתאים למה וכמה שמים"
"בלי הוראות סופר מדוייקות, לא מצליח לי"
"אני עושה בדיוק אותו דבר. פעם מצליח לי ופעם לא"
"אני שונאת את המטבח וסובלת בכל רגע שאני שם. אבל אין לי ברירה"
"אני רוצה שיהיה אוכל במקרר. לא בא לי "לשרוף" שעות במטבח"
"כל המשכורת הולכת על טייק אווי ומסעדות"
למה יש אנשים שסובלים במטבח?
רוב הסיבות קשורות
לחוסר בידע והבנה של טכניקות, תהליכים וחומרי גלם
מה קורה לנו במטבח,
כשאנחנו לא מבינים,
מה אנחנו עושים?
אנחנו לא באמת יודעים מה ואיך לעשות ומה תיהיה התוצאה הסופית
אנחנו ייצורים חושבים. ככאלה, אנחנו לא בנויים ליהנות מלעבוד כמו תוכי
אנחנו לא יודעים, איך להתמודד עם תקלות לא צפויות
אנחנו לא מבינים, איך לתקן טעויות
אנחנו לחוצים או חוששים מהעבודה, מתקלות אפשריות ומהתוצאה
ככה אי אפשר ליהנות מהתהליך
אנחנו לא יודעים לעבוד נכון ויעיל
אנחנו נוטים להתפזר ולהתבלבל
אין לנו שיטה, סדר וארגון
אנחנו צריכים להיצמד להוראות (מה שפוגע בזרימה של העבודה)
אנחנו לא יודעים לתכנן את העבודה נכון
ככה מבזבזים זמן יקר
אנחנו לא יודעים לעבוד עם חומרי גלם והורסים אותם
המנות לא מצליחות ואנחנו נאלצים לא פעם, לזרוק אותן
אנחנו עושים המון נסיונות עד (שאולי) בסוף נצליח
ככה משחיתים אוכל
אנחנו משקיעים זמן וכסף ובסוף, המנה לא נאכלת
התאמצנו השקענו וסבלנו ובסוף אנחנו זוכים להערות וביקורת
אנחנו מתוסכלים שעבדנו שעות על הארוחה שנגמרת ברגע (וצריך לבשל שוב)
אנחנו נכשלים
ככה אנחנו הופכים מתוסכלים ומאוכזבים
ולכן
אי אפשר להאשים אותם שהם סובלים במטבח
צילום:מיה חסון
אבל שתינו יודעות...
כשאנחנו טובות במשהו
כשמחמיאים לנו
כשיש לנו ביטחון עצמי
כשאנחנו ממוקדות ויעילות
ובמקרה "המשהו" הזה
גם
גורם למשפחה שלנו להיות בריאה יותר
ובנוסף
גורם לילדים ולבן/בת הזוג שלנו עונג ושמחה
אין מצב שלא נאהב את זה
ולכן
כדי להצליח וליהנות במטבח צריך
פשוט להבין
משפטים שאני שומעת אחרי כמה שיעורים איתי
"סוף סוף יוצא לי אוכל טעים ממש. מדוייק כזה בטעמים!"
"פעם ראשונה שבישלתי מהראש, ממה שהיה בבית ויצא טעים ממש"
"היה לי ברור שתלמדי אותי לבשל, אבל לא האמנתי שאתאהב ככה במטבח"
"אני בהלם, כמה שילמתי על המנה הזו במסעדה ועכשיו אני מכינה אותה בקלות בבית"
"את פשוט גאון. איזה שיטות יש לך לכל דבר ועניין במטבח"
"וואוו, איזה הבדל זה לבשל מתוך הבנה"
"כשלא מצליח, אני מבינה את הטעות ומצליחה לתקן"
"לא האמנתי שהמקרר יכול להיות מלא באוכל, בלי שעות של עבודה"
"לא הבנתי, כמה משמעות יש לאוכל עבור המשפחה שלי".
"בזכותך, החייל שלי חזר הביתה, לאוכל של אימא"
עם ותק של 13 שנים ואחרי שלימדתי אלפי תלמידים
אני יודעת:
גם את יכולה לבשל טעים ויצירתי
ואפילו ליהנות מזה!
אני מזמינה אותך
לשיעורי בישול ואפייה פרטיים
שפשוט עושים חשק לבשל
(כן, כן אפילו לך)
ענת כותבת:
...לא ידעתי מהו תבלין ואיך לקשר בין תבלינים, מה שייך למה והאמת, שהדבר היחיד שידעתי זה לקנות שניצל מאממא עוף.
החלטתי להתקשר לטלי ולבדוק אם היא נותנת שיעורי בישול באופן פרטי.
אני חייבת להגיד, שמעבר לזה שהיא שינתה לי את החיים היא קנתה לבני ביתי ומשפחתי שנהנים היום מפירות שלא חלמו.
למדתי לבשל, למדתי לחבר בין תבלינים והיום, אני אפילו אוהבת את המטבח מה שלא היה ברור מאליו.
טלי את אחת ויחידה , חברותית עם לב זהב.
ממליצה לכל אחת שמתקשה במטבח או שבא לה להתחדש עם מטעמים חדשים.
חיה כותבת:
אני מכירה שתי נשים שלמדו אצל טלי בישול. אחת מהן מגדירה את טלי לא פחות ממלכה, והשנייה מייחסת לה את אהבתה הגדולה למטבח, כשלפני כן היא הייתה קלולס בנושא.
המידע הזה הלך איתי המון שנים, סתם ככה בתודעה.
לאחרונה רציתי למצוא לעצמי פעילות מרגיעה, שאוכל להעסיק את עצמי בעת עצבות מהמצב המדיני והאובדן שאופף את כולנו. על הדרך רציתי להעמיד סירים לבן שחוזר מהצבא ולבשל אוכל אהוב ומנחם של סבתא רבא העירקית של בעלי, אליה (ולבישולים שלה) כולנו מתגעגעים.
רק אז, בשבר של ה-7/10 נזכרתי במה שהיה חבוי אצלי בתת מודע, בטלי.
כשטלי הציעה לי לעשות שיעורי בישול בזום, עניתי לה "בזום???! - אין סיכוי", אבל היא התעקשה.
הבטיחה שאם השיעור לא יעבור כפי שאני מדמיינת אותו - תגיע בשיעור הבא אלי הביתה לעשות אותו פרונטלית. חייבת לומר, שמאז ועד היום השיעורים בזום עוברים נפלא. הבישול מעסיק אותי יופי, וכשכולנו סביב השולחן אוכלים מאכלים של בית זה משכיח ממני לרגעים את התופת שיש בחוץ.
ממליצה על טלי, גם בזום.
בלב שלם ואוהב.
היא אלופה ולא פחות ממלכה, ממש כפי שסיפרו לי אחרות עליה.
נעה כותבת:
לפני כמה שנים קניתי לי את מה שהתגלה בדיעבד כמתנה הכי טובה שקניתי לי בחיי.
המתנה הייתה, שיעורי בישול פרטיים עם טלי.
טלי לימדה אותי אצלי בבית, לבשל כל מתכון בו חפצתי. שנים אחרי דפי המתכונים המדוייקים והישימים להפליא משמשים אותי שוב ושוב, גורפים בקביעות התפעלות מהטועמים (ותביעה קבועה למתכון) טלי ידעה לפשט עבורי את מה שניראה מסובך ולגרום לי לגלות את כשרון הבישול שבתוכי.
עד היום, אני שומעת בראשי את ההוראות הפשוטות והמצויינות שלה שמהוות את הבסיס להבנת תהליכי בישול טעים.
בזכותה למדתי להתחיל להעיז ולנסות להמציא ולאלתר מתכונים משל עצמי.
גיליתי שיש לי את זה. שאני בעצם מבשלת ממש ממש טוב.
טלי נתנה לי את מה שאחרים (ברי מזל) מקבלים לעיתים מאמא או מהסבתא- את הלב של הבישול הביתי. את התנועות האלה עם היד, את הפטנטים הקטנים האלה של הנשים העתיקות שהופכים את האוכל לנפלא ואותי למבשלת מאושרת.
גם למשפחה שלך מגיע
ליהנות מאוכל ביתי ומזין
להתרגש מאוכל של אימא
לצרוב בזכרונות שלהם
טעמים של בית וארוחות משפחתיות
אפרת כותבת:
אני בוחרת הפעם לשים קולינריה, תשוקה ותחביבים בצד ולדבר לרגע על הורות.
כהורים אחד הדברים החשובים והקשים ביותר זה היכולת לראות בכל אחד מילדינו (במקרה שלי ארבעה) את החוזקות המיוחדות שלו, להעצים ולטפח אותן.
ארי שלנו איתגר אותנו לכבוד יום ההולדת שלו בדיוק במקום הזה. הוא רצה סדנא שתתאים בדיוק בשבילו, לסקרנות, לאתגר ולאהבה אמיתית שלו - בישול ואוכל.
החיבור המיידי של טלי למטרה ולתהליך הולידו סדרת מפגשים עיוניים ומעשיים שחוץ מאוכל טעים, טכניקות וידע נתנו לארי המון העצמה, כוחות ואמונה בעצמו.
כהורים לא יכולנו לבקש פרטנרית טובה, מקצועית ומדוייקת יותר שתהיה איתו ובשבילו לאורך כל הדרך (גם אחרי השעות והמפגשים עצמם).תודה לך ועלייך
בואי ללמוד להעניק
למשפחה שלך
ולעצמך
מתנה עוצמתית
לכל החיים
שאין ולא יהיה לה תחליף
טעמים של בית
כי מה שנרקם סביב שולחן האוכל
לא נרקם בשום מקום אחר
אף פעם
הגיע הזמן
שגם את תדעי
לבשל טעים
לאפות מדהים
לארח מושלם
ואפילו תהני מזה!
תפסיקי לבזבז זמן יקר על ניסיונות
תביני מה את עושה ותדעי מה לא לעשות
תעבדי בצורה ממוקדת, יעילה וחסכונית בזמן
תפסיקי "לזרוק" כסף לפח
לא תתאכזבי ותרגישי תחושת כישלון או החמצה
תכנסי למטבח בידיעה, שאת הולכת לשמח את המשפחה
תיהני מהעבודה במטבח
תקבלי מלא מחמאות
תייצרי למשפחה שלך טעמים של בית
תייצרי יחסים קרובים ומשמעותיים במשפחה
אני מזמינה גם אותך
להצטרף לאלפי האנשים שלימדתי
לבשל, לאפות ולארח
וחייהן השתנו!
שיעורי בישול ואפייה
אחד על אחד
100% התאמה לצרכים שלך
100%התאמה לטעמים שלך
100% התאמה למגבלות תזונתיות (אם יש)
100% ההתאמה לרמת הידע שלך
התאמה לזמן שלך
התאמה לתקציב שלך
אווירה תומכת ומעודדת, שתאפשר לך לצמוח ולהתפתח בקצב שלך
תחושה נוחה, לשאול כל שאלה
תמיכה מלאה
רשת ביטחון לעבודה במטבח
איך זה מתבצע?
את רוכשת כמה שעות שאת רוצה. (שעת לימוד - 60 דקות)
לאחר הרכישה, את שולחת לי הודעת וואטסאפ.
אנחנו מתאמות שיחת הכרות וקובעות מועד.ים למפגש.ים. המלצה למפגש לפחות בן שעתיים.
לאחר בניית תכני השיעור, תקבלי בוואטסאפ רשימת קניות וציוד, אותם תתבקשי להכין למפגש.
במועד המפגש, אתקשר אלייך בשיחת וידאו ונקיים את המפגש.
ניתן לרכוש כרטיסייה של 10 שעות במחיר אטרקטיבי במיוחד.
המטרה, לאפשר למי שבוחר לקחת הרבה שיעורים, להינות מהטבה משמעותית, כדי לאפשר להתקדם בקצב שלך ולמקסם את התוצאות.
התשלום מחושב לפי זמן המפגש בפועל, כך שתוכלי ליהנות מגמישות מלאה.
איפה זה קורה?
אצלך במטבח. בשיחת וידאו בוואטסאפ.
היתרון שאת עובדת במטבח שלך, עם הציוד שלך.
את עובדת. אני צופה בך. מנחה, מכוונת ומתקנת, במידת הצורך.
מתי זה קורה?
לאחר השלמת תהליך הרכישה, את יוצרת איתי קשר ואנחנו מתאמות מפגש.ים בהתאם לזמינות של שתינו.
השיעורים מועברים בימים א-ה בין השעות 09:30 - 18:00.
כמה אני משקיעה?
עלות שעה לימוד אחת - 250 ש"ח. (רוכשים כמה שרוצים)
כרטיסייה של 10 שעות לימוד - 1,800 ש"ח.
מחיר לשעת לימוד
250 ש"ח
כרטיסייה
10 שעות לימוד
2,500
1,800 ש"ח
קצת עלי
נעים להכיר, טלי קינן.
מתרגשת מאנשים ואוכל.
נשואה ואימא לשלושה ילדים בוגרים.
לאחר שנים רבות כעורכת דין, בחרתי ללכת אחרי הלב והתשוקה שלי.
מעל 13 שנים, אני מנחת סדנאות, מלמדת ומרצה, בתחום הבישול, האפייה והאירוח, מתוך מטרה לחבר אנשים לאוכל ולמטבח.
מחברת הספר "הדרך אל האוכל"
כותבת הבלוג "טלי קינן מבשלת מחמאות".
"היעילה" טיפים ליעילות וקיצורי דרך במטבח באינסטגרם שלי: tally_keinan
הקמתי וניהלתי לתקופה, מרכז הדרכה של טחנת קמח גדולה.
הייתי יועצת האפייה באתר של שימרית.
מפתחת מתכונים לחברות.
אני לא צריכה מחקרים כדי לדעת, איזו השפעה מכרעת יש לתזונה, לאוכל ולארוחות משפחתיות על הבריאות, הנפש, היחסים החברתיים והקשרים המשפחתיים בכלל ועם הילדים שלנו, בפרט. הן בצעירותם ולא פחות, בבגרותם.
לכן מבחינתי, חיבור אנשים לאוכל ולמטבח, זו שליחות וכשהיא מתחברת לתשוקה שלי, זה בכלל סיפוק גדול.
לאחר שנים שלימדתי, הקמתי את בית הספר לבישול, אפייה ואירוח.
בבית הספר, יש קורסים דיגיטלים במגוון נושאים, לרבות תכנית לחשיפת בררנים למזונות חדשים ומגוונים.
וכן שיעורים פרטיים (אחד על אחד) בהם לומדים לבשל ולאפות, בשיטה ייחודית שפיתחתי, שמנטרלת את החסמים והקשיים שלהם, מאפשרת להם לעבוד ביעילות, להיות ממוקדים, תוך דגש על הבנה של תהליכים וחומרי גלם. כי הבנה היא הבסיס להצליח בצורה עקבית.
הכל - כדי שלא יהיה להם שום תירוץ!
הם יבשלו בקלות, ביעילות ויהנו מכל מה שטעמים של בית מספקים למשפחה שלנו, לגוף ולנשמה.
ספרים שכתבתי:
כתבו עלי בעיתון:
השף מאיר אדוני בכתבה על הספר שלי "הדרך אל האוכל" (ישראל היום 12.1.20)
שישי בעיר- מקומון רחובות 3.16
הופעות בטלויזיה:
פותחים יום ערוץ 13 (28.12.17)
אצל ג'קי עונה 2 פרק 9
רכשת והתחרטת? מותר לך
ניתן לבטל את הרכישה עד 14 ימים מיום הרכישה, בהודעת ביטול כמפורט בתקנון. כספך יוחזר בניכוי: עמלת ביטול בסך 5% או 100 ש"ח (הנמוך מבניהם), עמלות סליקה. לא ניתן לבטל רכישה לאחר שיחת הכרות, תיאום מפגש או קיום שיעור בפועל.
שאלות נפוצות
מה משך שעת לימוד?
60 דקות. (מפגש יכול להיות כמה שעות).
מה משך הזמן המומלץ למפגש?
ההמלצה למפגש היא, לפחות שעתיים (שתי שעות לימוד).
תכני המפגש מותאמים לזמן המפגש שנקבע.
מתי ניתן לקבוע מפגש?
ניתן לקיים מפגשים בימים א-ה בין השעות 09:30 - 18:00
בכפוף לזמינות שלי.
מה קורה אם המפגש ארך פחות או יותר משעה?
התשלום הסופי הוא על משך זמן המפגש בפועל.
האם עלי לשלם על הזמן שאת בונה עבורי את השיעור?
לא. המחיר כולל את זמן העבודה שלי, על הכנת השיעור שלך.
איך אדע מה המצרכים / הציוד שצריך למפגש?
לאחר שאנחנו קובעות (יחד) מה מכינים במפגש,
אני שולחת הודעת וואטסאפ עם רשימת מצרכים וציוד.
ככל שהתכנים יקבעו מקודם יותר, כך הרשימה תגיע אלייך מוקדם יותר.
האם ניתן לראות סיליבוס?
תכני השיעורים מותאמים לך אישית ונתפרים לצרכים, לטעמים ולרמת הידע שלך.
אני עובדת עם תכנית לימוד, שמיועדת עבורי.
מתוכה, אני מציעה לך נושאי, תכנים ומנות, לפי מה שאני רואה לנכון עבורך.
אין שיעורים זהים.
ניתן לקיים שיחת התייעצות בנושא הנושאים שנלמדים/שלא נלמדים.
לאיזה גילאים המפגשים מתאימים?
החל מגיל 10 ועד לגיל שעדיין רוצים ללמוד ולהתפתח.
האם ניתן ללמוד בזוג או בקבוצה?
לא מומלץ (אא"כ מדובר בבן/בת הזוג).
הרעיון בשיעור פרטי, הוא לדייק את התוכן ורמת השיעור עבורך.
כל דקה שמשלמים עבורה, מנוצלת במלואה לרכישת ידע וכלים, שישמשו אותך.
מבלי הצורך להתחשב ברצון, בצרכים או ברמת הידע של אנשים אחרים.
בנוסף, התשלום יהיה זהה. כך שאין בכך שום יתרון. רק חסרונות.
איך התשלום מחושב במקרה של שני תלמידים או יותר במפגש?
כל מי שנוכח במפגש, משלם. בין אם הוא עובד בפועל או לא.
לדוגמה, מפגש זוגי של שעה, יחוייב בשתי שעות לימוד.
האם השיעורים מצריכים ממני ידע טכנולוגי?
ממש לא ואת זה כותבת לך טכנופובית קשה.
במועד שקבענו למפגש, אני אתקשר אלייך בשיחת וידאו בוואטסאפ.
כל מה שאת צריכה, זה לענות לי.
אני אנחה אותך איפה להניח את הטלפון, כך שאראה את משטח העבודה שלך וזהו.
האם יש אפשרות לשיעור פרונטלי, אצלך בבית?
לא.
מה גם שאני לא מוצאת בכך טעם. המטרה היא, ללמוד לעבוד עם הציוד שלך.
בנוסף, חלק מהמנות שלומדים להכין דורשות המשכיות מעבר לזמן המפגש.
האם יש אפשרות לשיעור פרונטלי, אצלי בבית?
תלוי היכן את גרה. בעיקרון, אני מגיעה רק לרחובות וסביבתה.
בכל מקרה, מומלץ לדבר איתי ולברר.
חשוב לדעת:
שיעורים פרונטליים בבית התלמיד, מתומחרים באופן שונה.
מינימום למפגש/ לתשלום - 3 שעות.
אם זה רלוונטי, ניתן ליצור איתי קשר לבירורים וקבלת הצעת מחיר.
האם המפגשים מיועדים רק לנשים?
לא. המפגשים מיועדים לנשים, גברים, ילדים, ונוער. רוב התלמידים הן נשים ולכן הפנייה היא בלשון נקבה.
עשית לי חשק! מתי אוכל כבר להתחיל ללמוד?
לאחר הרכישה, נתאם שיחת הכרות.
לאחר השיחה, אבנה לך מערכי שיעור/ים ונתאם מפגש.ים בהתאם לזמינות של שתינו.
האם את מלמדת להכין מנות לא כשרות?
לא.
מתוך אמונה, שאי אפשר לעבוד מהלב, במקום שהלב שלך לא נמצא בו.
כמה זמן הכרטיסייה בתוקף?
הכרטיסייה תקפה לשנה מיום רכישתה.
מהי מדיניות ביטול/שינוי שיעור שנקבע?
כל המידע אודות מדיניות ביטול/שינוי שיעור שנקבע ועוד,
ניתן לקרוא בתקנון.
יש לקרוא את התקנון לפני הרכישה. למעבר לתקנון לחץ כאן.
רכשתי שעות. מה קורה עכשיו?
לאחר השלמת התשלום, יש לכתוב לי הודעה לוואטסאפ
לטלפון 054-3246240. לציין מה שמך וכמות השעות שרכשת.
אני אצור איתך קשר לשיחת הכרות, תיאום תכני שיעור וקביעת מועד שיעור.
יש לך שאלה?
לכי על זה!
השאירי פרטים ואחזור אלייך
* המפגשים מיועדים לנשים וגברים כאחד.
נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר